Hey, past school ook niet bij jou?

Wat heb je aan die wiskundige formule en waarom moet jij weten wat het verschil is tussen rode en witte bloedlichamen? Zolang je niet weet waarom je iets leert, is het lastig om de motivatie op te brengen.

Ontdek jouw talenten

JongerenLokaal helpt jou uitvinden waar jouw interesses liggen en waar je goed in bent. Door deel te nemen aan praktijkgerichte multimedia-projecten ontdek jij jouw talenten en ervaar jij wat je leuk vindt en wat absoluut niet bij je past. Tijdens deze projecten kan jij je oriënteren op jouw toekomstige rol in de maatschappij. Niet door stil te zitten en te luisteren naar mensen die je gaan vertellen wat je moet doen, maar juist door zelf actief bezig te zijn en te leren door ervaring. Uiteraard zijn wij er om richting te geven aan jouw ontwikkeling. Waar jij goed in bent ga jij inzetten om ondernemers en bedrijven te helpen groeien.

Wij geloven dat wanneer jij jouw passie en talenten ontdekt, je gemotiveerder zal zijn om je verder te ontwikkelen. Of je dit doet via een opleiding of liever leert tijdens het werken is aan jou. Ons streven is dat jij iets gaat vinden dat jij de moeite waard vindt om doelgericht naartoe te werken.

Hoe moet jij dat nou weten?

Als jij niet weet wat je wilt leren of later wilt worden kan jij, samen met je ouders, opendagen bezoeken. Je krijgt hier van docenten te horen en zien wat de opleiding te bieden heeft en studenten vertellen zo enthousiast als ze kunnen hoe zij de school ervaren. En…is dit iets voor jou denk je, wordt er vaak na afloop gevraagd. Hoe moet jij dat nou weten? Zou het niet gaaf zijn om met mensen binnen een bedrijf te praten en zelf te ervaren hoe het is om in een bepaalde omgeving aan het werk te zijn? Je ontmoet echte professionals uit een bepaald vakgebied en krijgt een gezicht bij een beroep.

Doelgroep

JongerenLokaal is gericht op leerplichtige jongeren, die thuis zitten en niet naar school gaan en jongeren met een verhoogd risico om uit te vallen. Als je niet weet waarvoor je iets leert, is het lastig hier de juiste motivatie voor te vinden. Vandaar dat wij met jou opzoek gaan naar een passend doel voor jou!

JongerenLokaal, dé leukste manier om aan jouw toekomst te werken…

in een wereld waarin jij centraal staat!